Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:


Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

20 septembrie 2016

ATENTIE!!!! : Fugiti, cand vor veni astia la putere... va fi si mai si...!

Bacalaureat

>>>>
>>>>  ° Inima este cel mai important organ genital al omului.
>>>>  
>>>>  ° Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zacamintele sotului.
>>>>
>>>>  ° In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mancare si cazare contracost.
>>>>
>>>>  ° Poezia "Sburatorul" de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.
>>>>
>>>>  ° Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa
>>>>  
>>>>  ° Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia.. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de la Rovinari.
>>>>
>>>>  ° Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci.
>>>>  Cind Baiazid il intreaba arogant "Tu esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: "Da-mparate! ". Pina la urma Mircea cel Mare, desi batrin il va ingenunchia pe trufasul otoman cu citeva proverbe si zicatori bine plasate.
>>>> > Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania si au cerut pamint si de baut, dar cum venira s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata, c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre care este amintita "inspre Dunare, o mina."
>>>>  
>>>>  ° La a-2-a parte a subiectul cerinta este compunerea unei scrisori catre o persoana imaginara pe nume Paula. Un elev raspunde (in scris):"Eu nu mai scriu scrisori pt k am
>>>>  internet... si pe Paula nici nu o cunosc!"
>>>>  
>>>>  ° Manole a pus-o pe Ana la zid si a inceput sa o lucreze.
>>>>  
>>>>  ° Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu  a fost scrisa, din motive tehnice. In balada  "Miorita" este vorba de trei ciobani care comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul  "Mioritei" a spus ca la cap sa-i puie diverse  categorii de fluiere.
>>>>  
>>>>  ° Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.
>>>>  
>>>>  ° Calin tine de mîna mireasa care are parul lung de fericire.
>>>>  Ea lupta sa puna mîna pe dragostea flacaului.
>>>>  
>>>>  ° Poetul îsi asteapta iubita ca împreuna sa cutremure o barca.
>>>>  
>>>>  ° Ion Creanga s-a nascut între anii 1887-1889.
>>>>  
>>>>  ° Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai întoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidiosi.
>>>>
>>>>  ° În romanul "Rascoala" personajul principal este poporul si marea masa a taranilor.
>>>>  
>>>>  ° Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viata sa.
>>>>  
>>>>
>>>>  ° Nechifor Lipan statea " pe spate cu fatza in jos"..
>>>>
>>>>  
>>>>
>>>>  Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure.
>>>>  Acolo ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.
>>>>
>>>>  ° Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.
>>>>
>>>>  
>>>>
>>>> Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cât o carte groasa, si are atâtea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabula ca te intâlnesti cu ea si in final.
>>>>
>>>>
>>>>  În cunoscuta baladã Miorita, sunt descrise câteva întâmplãri în care sunt implicate doi criminali, o oaie turnãtoare, si un cioban care socheazã prin prostia lui.
>>>>
>>>>  ° Toma Alimos era viteaz pentru cã cu o mânã conducea calul, cu o mânã îsi tinea matele si cu o mânã se bãtea cu Manea..
>>>>
>>>>  
>>>>
>>>> Zoe si Tipãtescu se iubeau pe la spate.
>>>>
>>>>  
>>>>
>>>>  ° Împãratul avea o grãdinã si în fund un mãr.
>>>>
>>>>
>>>>  Eminescu este si acum trist pentru cã nu a reusit sã facã nimic  în viata