Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:



Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:


Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________

25 februarie 2005

Dacă erai copil în anii 50, 60 sau 70, 80 cum ai reusit să supravieţuieşti ?


1.- Când eram copii mergeam cu maşini care nu aveau centuri de siguranţă şi nici airbag...
2.- Să călătoreşti în partea din spate a unui camion era o plimbare specială. Chiar şi acum ne amintim...
3.- Pătuţurile noastre erau pictate cu vopseluri pe bază de plumb !
4.- Nu aveam închizători speciale pentru copii la flacoanele de medicamente, în băi, la uşi. 5.- Când mergeam cu bicicleta nu purtam căşti de protecţie.
6.- Am băut ficare dintre noi apă de la furtunul de udat florile din grădina bunicii, în loc de apă minerală din sticlă...
7.- Stăteam ore în şir să ne facem rotile. Cei norocoşi care aveau şi o stradă în pantă îşi dădeau drumul de la capătul stăzii, iar la jumătatea drumului îşi aduceau aminte ca nu au frâne . După căteva "întâlniri" cu tufişurile verzi, am învăţat să rezolvăm şi această problemă. Pai da, că noi stricam tufişurile, dar nu ajungeam sub roţile maşinilor !!!
8.- Cand ieşeam să ne jucăm , singura condiţie era să venim în casă la apusul soarelui.
9.- Şcoala ţinea până la 12 , ajungeam acasă să mâncăm de prânz. Nu aveam telefoane mobile... aşa că nimeni nu putea să ne găseasă. Ce bine era, nu ?
10.- Ne zgâriam, ne făceam tot felul de zgaibe , ne fracturam o mână, un picior , pierdeam un dinte , dar nu era nici o reclamaţie pentru aceste incidente la poliţie. Vina era în totalitate a noastră.
11.- Mâncam biscuiţi si prajituri , pâine cu unt , am băut atâtea băuturi cu zahăr şi nu cu zaharină sau alţi îndulcitori şi nu am avut niciodată probleme cu greutatea, pentru că ne jucam mereu in aer liber...
12.- Am împărţit un cico la patru...bând din aceeaşi sticlă şi nimeni n-a murit din asta.
13.- Nu am avut Playstation, Nintendo 64, X box, jocuri video , televizor cu 99 canale , aparate video , dolby surround , telefoane celulare personale , calculatoare , chatroom pe Internet ... În schimb, AVEAM PRIETENI.
14.- Ieşeam afară cu biciclete sau mergeam până la casa unui prieten , sunam la uşă sau pur şi simplu intram fără să batem la uşă. El era acolo, nimeni nu se supăra şi ieşeam să ne jucăm.
15.- Da! Să iasă din joc!, Afară, în lumea crudă, rea! Fără plângeri la poliţie ! cum am facut ?. Ne jucam cu beţe şi mingi , alcătuiam echipe pentru a juca o "partidă"; nu toţi eram aleşi şi nimeni nu se supăra; nu se ajungea ca un prieten să aibă traume psihologice...
16.- Unii dintre noi nu eram foarte buni la şcoală. In studenţie, dacă pierdeam un an , îl repetam. Nimeni nu mergea la psiholog, la psihopedagog, nimeni nu suferea de dislexie, nici de probleme de lipsă de atenţie...pur şi simplu repeta anul şi avea o a doua şansă.
17.- Aveam libertate , stări proaste , succese , responsabilităţi ...şi am reuşit să învăţăm să le gestionăm. Marea întrebare e: cum AM FACUT să supravieţuim? şi, mai ales,să fim persoanele care suntem acum ?.

Aparţii acestor generaţii? Dacă da, atunci trimite acest mesaj tuturor cunoscuţilor tăi din aceste generaţii sau persoanelor mai tinere ...să ştie şi ei cum era pe acele timpuri......